Autoturismul ți-a fost avariat în trafic? Iată cum rezolvi problema!

Situații imprevizibile pot apărea oricând. În cazul în care ești implicat într-un accident rutier în care nu ești tu cel vinovat, trebuie să știi exact cum să procedezi pentru a depăși momentul și pentru a-ți putea repara cât mai rapid mașina.

În cazul în care nu ești tu cel vinovat iar accidentul este unul fără victime, cel mai simplu mod este să te înțelegi cu celălalt șofer și să completați formularul de constatare amiabilă atașat tuturor polițelor de asigurare obligatorii. Atât tu cât și celălalt conducător auto aveți voie să mutați autoturismele de pe carosabil pentru a nu împiedica desfășurarea circulației și nici nu este nevoie să anunțați poliția despre incident.

Formularul de constatare amiabilă trebuie completat cât mai atent posibil, deoarece împreună cu alte documente (copii după documente atât ale tale cât și a celuilalt șofer, copii după polițele RCA și certificatele de înmatriculare, etc) îți va fi necesar pentru a deschide dosarul de daună auto la compania de asigurări a vinovatului pentru a-ți putea recupera prejudiciul.

auto avariat in trafic

După ce ai înștiințat compania de asigurări și ai predat toate actele care ți-au fost solicitate, aceasta la rândul său are dreptul să facă verificări pentru a stabili într-adevăr vinovăția. Numai după ce inspectorii de daune auto avizează avariile, asigurătorul va emite o notă de reparație cu care vei putea merge la service pentru a-ți repara mașina. Compania de asigurare este cea care va plăti pentru reparații și de asemenea, trebuie să știi că nu are dreptul legal să îți impună să alegi service-ul unde se vor efectua reparațiile.

Deși pare un proces relativ simplu, acesta poate fi unul și destul de birocratic care poate dura ceva mai mult timp decât te aștepți.

Dacă vrei să nu pierzi tu timpul și să alergi între sediul companiei de asigurări și service pentru a îndeplini tot ce este necesar, poți să apelezi la servicii de asistență constatare daune auto prestate de firme specializate.
Specialiștii de aici te pot ajuta de la întocmirea corectă și completă a dosarului, până la reparația efectivă a vehicului. Pentru că lucrează cu toate companiile de asigurări din România, știu toate cerințele acestora și vei avea în cel mai scurt timp un dosar complet, gata de a fi avizat pentru a fi despăgubit. Te pot reprezenta de asemenea pe bază de contract de mandat în relația cu asigurătorul și se vor asigura că atât constatarea cât și reparația în sine se vor face în cel mai scurt timp și la standarde înalte de calitate.

Ai nevoie de ajutor în completarea amiabilei?

Vino împreună cu celalalt șofer la centrul de daune și un consultant te va ajuta să completezi amiabila.

Centru de Daune Auto
București – Ilfov
Telefon: 0371 782 782
(număr cu tarif normal)